Austria - Allilonnet

 

Μπορεί ένας φιλόλογος να πιάσει δουλειά σε ναυτιλιακή εταιρεία; Μπορεί ένας µηχανικός να αποκατασταθεί επαγγελµατικά στο χώρο της υγείας ή ένας νοµικός στον κλάδο της γεωργίας;

 

Μία εποχή ανανέωσης ξεκινά για το ReGeneration, το πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης, που έχει ως στόχο να γεφυρώσει το κενό μεταξύ νέων ταλαντούχων πτυχιούχων και των εταιρειών, οι οποίες δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες.

Εδώ μπορείς να κάνεις τις πιο οικονομικές σπουδές στο εξωτερικό!

Oι περισσότεροι θέλουμε να κάνουμε ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό αλλά δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Η περίπτωση της Αγγλίας φαντάζει εξωπραγματική για πολλούς γιατί τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και η ζωή είναι πολύ ακριβή.

Ωστόσο υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη όπου τα μεταπτυχιακά είναι δωρεάν. Αυτό δε σημαίνει πως η ζωή δεν είναι ακριβή. Αν και με διάφορα επιδόματα ή υποτροφίες που μπορείς να διεκδικήσεις μπορείς να την κάνεις σίγουρα πιο οικονομική.

CourseraCoursera is an education company that partners with the top universities and organizations in the world to offer courses online for anyone to take, for free. 

 

MOOCs (Massive Open Online Courses): this new initiative of the European Commission gives the opportunity to everyone who has an internet connection to get access to free courses offered by various educational institutions in Europe, in 12 different languages! There is a variety of subjects covered and it’s a great opportunity for everyone to get new information and to broaden his horizons.             - Suggested by: Dimitris Karambelas -     

 

H δωρεάν εκπαίδευση εξ αποστάσεωςΕξαιρετικά πληροφοριακό άρθρo από τον Ρωμανό Σκλαβενίτη.  - Suggested by Dimitris Kouzelis - 

Αν αποφασίσεις να σπουδάσεις στην Ιταλία θα πληρώνεις περίπου €1.220 το χρόνο στο πανεπιστήμιο. Στη Γαλλία, με εξαίρεση τις «Grades Ecoles», τα ετήσια δίδακτρα δεν υπερβαίνουν τα €184, ενώ στην Ολλανδία οι σπουδές κοστίζουν κάπου €2.000. Τα ακριβότερα πτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα συναντάμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ μηδενικά δίδακτρα έχουν οκτώ χώρες. Στον κατάλογο αυτό, εκτός από την Κύπρο, βρίσκονται η Ελλάδα, η Δανία, η Μάλτα, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Σουηδία και η Σλοβενία.

Από την άλλη, κάποια κράτη-μέλη συνδέουν τα δίδακτρα με την επίδοση των φοιτητών και άλλα εφαρμόζουν μικτό σύστημα.

Νέα έκθεση για το ύψος των διδάκτρων στα πανεπιστήμια της Ευρώπης κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2016-17 έδωσε στη δημοσιότητα το Δίκτυο Ευρυδίκη. Πιο κάτω, παραθέτουμε στοιχεία που αφορούν στο κόστος σπουδών στην ΕΕ των 28. Οι σχετικές πληροφορίες αφορούν μόνο στις προπτυχιακές σπουδές πλήρους φοίτησης.

Δίδακτρα και υποτροφίες

Τα δίδακτρα των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων διαφέρουν πολύ μεταξύ τους: σε κάποιες χώρες η τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το μέλος μας η κυρία Εύη Παντελέων έγραψε:

Kύριοι/ες,

το 2011 ιδρύθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας η  EPsilon Art Gallery. Από τότε στο χώρο της έχουν παρουσιάσει τα έργα τους σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις παλαιοί και νέοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες στο χώρο της ζωγραφικής και της γλυπτικής ( οι ζωγράφοι Δ. Μυταράς, Χρόνης Μπότσογλου, Γιώργος Σταθόπουλος οι γλύπτες Θεόδωρος Παπαγιάννης, Κυριάκος Ρόκκος και πολλοί άλλοι).

Η μεγάλη επιτυχία των εκθέσεων που έγιναν στον χώρο της Gallery τα τελευταία χρόνια, ώθησε να οργανωθούν μια σειρά εκθέσεων και εκτός του χώρου της Gallery (Λουτράκι, Κόρινθο, Τρίπολη, Πάτρα, Αθήνα κ.α.). Η ανταπόκριση του τοπικού κοινού σε αυτήν την προσπάθεια ικανοποίησε πλήρως.
Σε συνέχεια αυτής της επιτυχίας η EPsilon Art Gallery σκέπτεται να οργανώσει και στο εξωτερικό ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής των συνεργατών της. Στις εκθέσεις αυτές οι καλλιτέχνες θα συναντηθούν για να παρουσιάσουν καινούργιες και παλιές τους δημιουργίες. Η ποιότητα των συνεργατών της Gallery εγγυάται ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην περιοχή που θα πραγματοποιείται.
Στόχος της EPsilon Art Gallery, σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, είναι η ΤΕΧΝΗ της Ελλάδος να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να δείξει ένα διαφορετικό, αισιόδοξο προφίλ της χώρας μας και να προσφέρει ταυτόχρονα στους καλλιτέχνες νέους ορίζοντες για να ανοίξουν διάλογο με το κοινό και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της Τέχνης και του Πολιτισμού, σε όλο το εύρος της έκφρασής του.

Απευθυνόμαστε στα μέλη της ΑllilonNet ώστε να βοηθήσουν να βρεθεί χορηγός σ΄αυτή μας την προσπάθεια να διοργανώσουμε Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής Ελλήνων Καλλιτεχνών σε αίθουσα του εξωτερικού.

ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ
• Δωρεάν παραχώρηση αίθουσας για την έκθεση για διάστημα 15 – 30 ημέρες

• Kάλυψη μεταφοράς των έργων των καλλιτεχνών

• Κάλυψη εξόδων του επιμελητή της έκθεσης (αεροπορικά εισιτήρια και φιλοξενία σε δίκλινο δωμάτιο για τρείς διανυκτερεύσεις κατά την προετοιμασία της έκθεσης και για μία διανυκτέρευση στο τέλος της έκθεσης

• Κάλυψη εξόδων των διαφημιστικών εντύπων της έκθεσης (προσκλήσεις, αφίσες, πανό ΜΜΕ, κατάλογος έργων κλπ)

• Προαιρετικά την ημέρα των εγκαινίων κάλυψη ενός μικρού μπουφέ

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ
•  Προβολή της εκδήλωση δια μέσου αυτού καθ εαυτού του πολιτιστικού γεγονότος στην περιοχή που θα γίνει η έκθεση

• Προβολή του χορηγού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω: google/evipanteleonart, 4 blogs, twitter, linkedln, my space, 4 sites, facebook, youtube.

•  Αναφορά του χορηγού στα δελτία τύπου σε τοπικά μέσα μαζικής επικοινωνίας και μέσω internet στην προκήρυξη της έκθεσης, στις αφίσες και στις προσκλήσεις.

•  Στο πανό της έκθεσης

Είμαι στην διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις πληροφορίες

Με εκτίμηση
Για την EPsilon Gallery ,
Εύη Παντελέων, Ζωγράφος

EPsilon Art Gallery, Παναγίας Γιάτρισσας 12, Λουτράκι 20300, (+30) 27440 63895,
κινητό: (+30) 6977878481, mail: epsilonartgallery@hotmail.com , www.epsilonartgallery.blogspot.com

Βιοτεχνία - Βιομηχανία
(αριθμός αναρτήσεων 0)
 
Τέχνες (Arts) (αριθμός αναρτήσεων 0)

Άλλες Υπηρεσίες

  • Ιατροί - Ιατρικά Επαγγέλματα  

 

(αριθμός αναρτήσεων 0)

  • Δικηγόροι - Νομικά Επαγγέλματα   
(αριθμός αναρτήσεων 0)
  • Μηχανικοί - Αρχιτέκτονες
(αριθμός αναρτήσεων 0)
  • Λογιστές - Consultants - Σύμβουλοι
(αριθμός αναρτήσεων 0)
  • Λιανικό ή/και Χονδρικό Εμπόριο 
(αριθμός αναρτήσεων 0)  
  • Εστατόρια - Εστίαση    
(αριθμός αναρτήσεων 0)
  • Real estate - Ξενοδοχεία, βίλλες, καταλύματα
 (αριθμός αναρτήσεων 0)
  • Άλλες Δραστηριότητες     
(αριθμός αναρτήσεων 0)
GREEK PRESENCE – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (αριθμός αναρτήσεων 1)

Οι πληροφορίες της σελίδας αυτής απευθύνονται κυρίως σε μέλη μας που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν σπουδές ή να αναζητήσουν εργασία στην Αυστρία. Ακολουθούν οι βασικές κατηγορίες θεμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει ένας Έλληνας ή μια ελληνική οικογένεια μεταβαίνοντας στην Αυστρία. Παρουσιάζονται σύνδεσμοι, ιστότοποι ελληνικών οργανώσεων και άλλων φορέων παρέχοντας πολλές χρήσιμες πληροφορίες για κάθε ενδιαφερόμενο. Μπορείτε στο κάτω μέρος της σελίδας να κάνετε παρατηρήσεις ή/και να προτείνετε πληροφορίες, συνδέσμους και ό,τι θεωρείτε κατάλληλο για να αναρτηθεί στην σελίδα μας.

Page 1 of 2