ΑΛΛΗΛΟΝnet - Allilonnet

 allilonnet logo

 

H Σοφία Καλιαντέρη είναι Τοπική Συντονίστρια της ΆΛΛΗΛΟΝ στην Αθήνα.

Στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ''ΤΩΡΑ΄' στις 30/3/2017 που ήταν φιλοξενούμενη η Δράση ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ της ΑΛΛΗΛΟΝ, η Σοφία Καλλιαντέρη αναφέρθηκε στον σκοπό και τους στόχους την ΄ΑΛΛΗΛΟΝ.

 

Αυτή η σελίδα παρουσιάζει κυρίως αναφορές της ΑΛΛΛΗΛΟΝ στον τύπο. Παράλληλα όμως προβάλλει τις επικοινωνιακές πρωτοβουλίες της ΑΛΛΗΛΟΝnet καθώς και μεμονωμένων μελών, οι οποίες αφορούν τις αξίες της ΑΛΛΗΛΟΝ (προσωπικής πρωτοβουλίας, εθελοντισμού και αλληλεγγύης), προωθώντας γενικότερα μία κοινωνία βασισμένη στη γνώση, στην υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα αποτελέι ποιά εθνική προτεραιότητα. Στα πλαίσια αυτής, θέσεις μελών δημοσιεύονται εδώ προκειμένου να προωθήσουν τον διάλογο και τον προβληματισμό.

Επίσης, στο επόμενο σημείο Δ παρουσιάζονται επιλεκτικά δημοσιεύσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από μη μέλη.

 

Τα μέλη μας μπορούν να στείλουν άρθρα και κείμενα τους στο contact@allilonnet.gr

 

A. Γράφουν για την ΑΛΛΗΛΟΝnet

 

NEWSVILLE, Βρυξέλλες: "Συνάντηση ΜΕΑ και ΆΛΛΗΛΟΝnet με Έλληνες ασκούμενους στην Ε.Ε.", 17 Φεβρουαρίου 2020

Εφημερίδα "Δικαιοσύνη Σήμερα": "Ολοκληρώθηκε η χορηγία από την ‘ΑΛΛΗΛΟΝ στο 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού ελαφρά μεταχειρισμένων Η/Υ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο", 19 Ιουλίου 2019

pelop.gr, Πάτρα: Εξοπλισμός από Βρυξέλλες σε σχολεία, 01 Δεκεμβρίου 2019

irafina.gr, Δωρεά Υπολογιστών στο 5ο Δημοτικό Σχολέιο Παλήννης από την ΆΛΛΗΛΟΝ, 01 Αυγούστου 2019 

Εφημερίδα Πελοπόννησος, "Ένας διπλωμάτης της οικονομίας μας συνέστησε της ΆΛΛΗΛΟΝ", 09 Μαίου 2019

3ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, "Επίσκεψη των εκπροσώπων της ΆΛΛΗΛΟΝ και του ΔΡΟΜΕΑ στο Σχολείο μας", 01 Μαρτίου 2019

NEWSVILLE, Βρυξέλλες: "Χορηγία ελαφρά μεταχειρισμένων επίπλων στο ελληνικό σχολείο Βρυξελλών", 30 Ιανουαρίου 2019

Εφημερίδα "Σημερινή των Σερρών",  Δωρεά Επίπλων στο Πάρκο Επιστήμης και Τεχνολογίας, Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, 27 Ιουλίου 2018

naoussa.gr, Τιμητική βράβευση του δικτύου ΑΛΛΗΛΟΝnet και της εταιρείας ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΕ, 16 Μαρτίου 2018

Εφημερίδα "Ημερησία Βέροιας": "Βράβευση του ελληνικού δικτύου αλληλεγγύης «ΑΛΛΗΛΟΝnet.» και της εταιρείας «ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Ε.» από το Δήμο Νάουσας", 26 Φεβρουαρίου 2018

newsville.beΟ δημιουργός της ΆΛΛΗΛΟΝnet Άγγελος Παγκράτης σε μία συνέντευξη με κεντρικό πρωταγωνιστή την Αλληλεγγύη, 9 Φεβρουαρίου 2017

thediplomat.gr, ΆΛΛΗΛΟΝnet, αλληλεγγύη και προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, 5 Απριλίου 2016

mylady.gr, Πώς μπορείς να βρεις δουλειά μέσω ίντερνετ, 11 Αυγούστου 2014

Mynima-Hellas.com, ΑΛΛΗΛΟΝnet, 16 Ιουνίου 2014

koolnews.gr , Ανταλλάζουν πληροφορίες για δουλειά μέσω του ΑΛΛΗΛΟΝnet, 24 Φεβρουαρίου, 2013

newsville.be, ΑΛΛΗΛΟΝnet: Η συμμετοχή των πολιτών ως αφετηρία για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, 11 Νοεμβρίου 2012

kathimerini.gr, Μας συμφέρει η συνεργασία με τους άλλους Ευρωπαίους, 24 Ιουνίου 2012

GoodNews.gr, "Βοηθάμε Αλλήλους!", 27 Απριλίου 2012

Insomnia.grForum, 23 Απριλίου 2012

freestuff.grforum, 29 Μαϊου 2012

Student Guru, 25 Μαρτίου 2012

autoexec.grforum, 2012

 

 

Β. Άρθρα και Δημοσιεύσεις - Μέλη της ΑΛΛΗΛΟΝnet

 

Elias Carayannis, "Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα για την Ανάπτυξη και την Ευημερία", Μάρτιος 2016 

Elias Carayannis, "Η ανάγκη ενός υπερκομματικού Υπουργείου Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας", Φεβρουάριος 2016 

Ιωσήφ Σηφάκης, The Internet of Things - The Ultimate ICT Revolution (Video), March 2015

Ιωσήφ Σηφάκης, άρθρο στην Ναυτεμπορική ''Πρέπει να κατακτήσουμε τα αυτονόητα'', Φεβρουάριος 2015

Ιωσήφ Σηφάκης, ''Λανθασμένες Προσεγγίσεις'', Ιανουάριος 2015

Ιωσήφ Σηφάκης, άρθρο στην Καθημερινή "Το παρόν και το μέλλον της πληροφορικής", Σεπτέμβριος 2013

Ιωσήφ Σηφάκης, άρθρο στο Βήμα της Κυριακής "Ψηφιακά αναλφάβητο το Νέο Λύκειο", Σεπτέμβριος 2013

Ιωσήφ Σηφάκης, συνέντευξη στο ένθετο περιοδικό To Βήμα - Science "Ιωσήφ Σηφάκης:ο κυβερνο-πλατωνιστής", 21 Ιουλίου 2013

Παναγιώτης Πουρνάρας, Αλληλοβοήθεια για σπουδές / εργασία μέσω ίντερνετ, συνέντευξη στο AMPE, Φεβρουάριος 2013

Άγγελος Παγκράτης, Ελληνισμός με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη, συνέντευξη στο ModernDiplomacy 10 Φεβρουαρίου 2013

Andreas Milionis "Greece, There is hope" and the role of ALLiLONnet

Άγγελος Παγκράτης, συνέντευξη στην εφημερίδα "Καθημερινή", 24 Ιουνίου 2012

Elias Carayannis, "Reboot: The Hellenic Education Ecosystem", Ιούνιος 2012 

Άγγελος Παγκράτης, συνέντευξη στην εφημερίδα "Επενδυτής", 6 Μαΐου 2012

Elias Carayannis, "Why we should all be Allocentric "PIG"s ", Μάϊος 2012

Elias Carayannis, "Allocentrism Piloting the Hellenic-American Innovation Bridge",Φεβρουάριος 2012

Elias Carayannis, "From Tactical Fragmentation to Strategic Integration: The Open Innovation Diplomacy Concept and The Hellenic-American Innovation Bridge." Δεκέμβριος 2010

 

 

 

Γ. Οπτικοακουστικά μέσα - Μέλη της ΑΛΛΗΛΟΝnet

 

Άγγελος Παγκράτης, Η Ελλάδα μπορεί, θέλει όραμα και τόλμη, Δημοτική Τηλεόραση Θεσ/κης, 11 Φεβρουαρίου 2016

Άγγελος Παγκράτης, Η μετάλλαξη της Παγκόσμιας Οικονομία και οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας, 11 Φεβρουαρίου 2016

Άγγελος Παγκράτης, Η ΑΛΛΗΛΟΝ στον Αθήνα 98,4 και στην εκπομπή Παραλλαγές, 22 Ιανουαρίου 2016

Γιάννης Ορφανός, Διευθυντής Ανάπτυξης της GreenValueAssociates. Συνέντευξη με αφορμή το Energy&Cleantechworkshop που οργάνωσε πριν μερικές μέρες στο πλαίσιο του event επιχειρηματικότητας του ID-GC "DisruptStartupScaleUP". Νοέμβρης 2014

Άγγελος Παγκράτης, συνέντευξη στο STARTTV - μέρος A, 21 Αυγούστου 2012

Άγγελος Παγκράτης, συνέντευξη στο STARTTV - μέρος B, 21 Αυγούστου 2012

 

 

 

Δ. Δημοσιεύσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από μη μέλη

Roger D. Kornberg, Nobel prize in chemistry 2006, talks about the potential and the right policies for Greece in S&T, Ιούνιος 2014

 

allilonnet logo2

 

Ο κύριος σκοπός της ΑΛΛΗΛΟΝ είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο μεγαλύτερης αλληλεγγύης στον επαγγελματικό τομέα, παντού όπου υπάρχουν Έλληνες και κυρίως υπέρ των νέων της Ελλάδος.

Η συμμετοχή στην ΑΛΛΗΛΟΝ δεν έχει κανένα οικονομικό κόστος ή επιβάρυνση για τα μέλη της.

Τα μέλη μας υποστηρίζουν τους στόχους της πρωτοβουλίας μας και αποφασίζουν σε ποιο βαθμό θα δραστηριοποιηθούν. Μπορούν να επιλέξουν να γίνουν:

 • Μέλη: μπορούν να επικοινωνούν με άλλα Μέλη, με όλα τα όργανα διαχείρισης του δικτύου μας και να λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις της ΆΛΛΗΛΟΝ. Τα Μέλη μας γνωρίζονται μεταξύ τους κυρίως μέσω της συμμετοχής τους στο γκρουπ μας στο Linkedin  και στην ιστοσελίδα μας. H μόνη υποχρέωση που αναλαμβάνει το κάθε μέλος μας είναι να απαντήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν ερωτηθεί από άλλο μέλος σχετικά με την εμπειρία του σπουδών, καριέρας και επιχειρηματικότητας. Η απάντηση πρέπει να είναι ανιδιοτελής και συνίσταται στο να συμβουλεύσουν, καθοδηγήσουν ή υποστηρίζουν συνήθως νεώτερους οι οποίο αναζητούν νέες ευκαιρίες ή νέους ορίζοντες στην καριέρα τους ή στις επιχειρηματικές τους πρωτοβουλίες.

 • Μέντορες: όλα τα Μέλη της ΆΛΛΗΛΟΝ δέχονται να απαντήσουν ερωτήσεις από άλλα Μέλη. Ορισμένα Μέλη είναι διατεθειμένα να απαντήσουν σε ερωτήσεις επανειλημμένα και σε μεγαλύτερο βάθος. Είναι οι Μέντορες της ΆΛΛΗΛΟΝ:  Σπουδών, Καριέρας, Επιχειρηματικότητας και Ελληνικών εξαγωγών.

 • Eπενδυτές: είναι τα Μέλη που πιθανώς ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στο αρχικό κεφάλαιο start-up πρωτοβουλιών ή που ενδιαφέρονται γενικότερα να επενδύσουν σε επιχειρηματικές προσπάθειες στην Ελλάδα.
 • Εταιρείες μπορούν τώρα να γίνουν Μέλη της ΑΛΛΗΛΟΝ. Το κάθε Μέλος στο προφίλ του καλείται να συμπληρώνει τα στοιχεία του οργανισμού ή εταιρείας όπου εργάζεται. Αν διαλέξει να δηλώσει και την εταιρεία αυτή ή τον οργανισμό σαν μέλος της ΑΛΛΗΛΟΝ τότε το μέλος αυτό θα είναι και το σημείο επικοινωνίας της εταιρείας ή του οργανισμού με την ΑΛΛΗΛΟΝ και με τα άλλα Μελη. Η εταιρεία μέλος έχει δικαίωμα μόνιμης ανάρτησης στην ιστοσελίδα μας και μιας ανάρτησης ετήσια σχετικά με τις δραστηριότητές της.

Επιπλέον, τα Μέλη μας μπορούν να επιλέξουν να συμμετέχουν στις θεματικές ή/και συμπληρωματικές δραστηριότητες. Τέλος μπορούν να λάβουν μέρος στη διαχείριση της ΆΛΛΗΛΟΝnet συμμετέχοντας εθελοντικά στην Συμβουλευτική Επιτροπή, στην Ομάδα Επικοινωνίας, fundraising κλπ. ή σαν Τοπικοί Συντονιστές. 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η συμμετοχή στο δίκτυο της ΆΛΛΗΛΟΝ είναι και θα παραμείνει δίχως κόστος για τα μέλη μας και τις εταιρίες ή οργανισμούς που πιθανόν αντιπροσωπεύουν στο δίκτυό μας.

Το κάθε μέλος του δικτύου της ΑΛΛΗΛΟΝ συμμερίζεται τις αξίες, το όραμα και τους στόχους της  ΑΛΛΗΛΟΝ και συμβάλει με την συμμετοχή του στο να κάνει την ΑΛΛΗΛΟΝ ένα χώρο δημιουργίας, αλληλεγγύης, προόδου και έμπνευσης για όλα τα μέλη.

Όποιο μέλος θέλει να εμβαθύνει αυτήν την σχέση και να υποστηρίξει πιο ενεργά τις πρωτοβουλίες και δράσεις της ΆΛΛΗΛΟΝ, μπορεί να αποφασίσει να γίνει μέντορας ή Τοπικός Συντονιστής κάποιας πόλης ή χώρας, ή πανεπιστημίου, ή κάποιας συγκεκριμένης αποστολής ή να δραστηριοποιηθεί σε άλλους ρόλους μέσα στα δίκτυά μας.

Κάθε μέλος μας μπορεί να αποφασίσει να γίνει ασημένιο ή χρυσό μέλος, πληρώνοντας μια εθελοντική συνδρομή ως ακολούθως, στηρίζοντας έτσι οικονομικά την ΑΛΛΗΛΟΝ και κερδίζοντας  πρόσβαση σε επιπλέον δικαιώματα.

Η κάθε εταιρεία μέλος έχει δικαίωμα μιας μόνιμης ανάρτησης στην ιστοσελίδα μας και μιας ανάρτησης ετήσια στα κοινωνικά δίκτυα της ΆΛΛΗΛΟΝ σχετικά με τις δραστηριότητές της. Μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε επιπλέον δικαιώματα όπως δείχνει ο ακόλουθος πίνακας.

Η οικονομική στήριξη της ΑΛΛΗΛΟΝ είναι πολύ σημαντική και επιτρέπει την αποτελεσματική λειτουργία της ΑΛΛΗΛΟΝ. Οι οικονομικοί πόροι της ΑΛΛΗΛΟΝ επενδύονται σε :

 • Συντήρηση γραφείου και εργαζομένων στην ΑΛΛΗΛΟΝ
 • Δωρεές επίπλων και υπολογιστών σε σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, δήμους… σε περιπτώσεις οικονομικής αδυναμίας κάλυψης των εξόδων μεταφοράς ή έξοδα διαχείρισης πχ επίσκεψη επιβεβαίωσης ότι τα έπιπλα ή οι Η/Υ βρίσκονται και χρησιμοποιούνται για τον σκοπό που δωρήθησαν.
 • Επαγγελματική συντήρηση, διαχείριση και προώθηση των δικτύων μελών και μεντόρων.
 • Οργάνωση εκδηλώσεων και παρουσιάσεων
 • IT support, software & hardware
 • Marketing

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

 

Τα μέλη μας μπορούν να αποφασίσουν να πληρώνουν ετησια συνδρομή για να ενισχύσουν την ΆΛΛΗΛΟΝ και τις προσπάθειές της. Θα έχουν πρόσβαση στα ακόλουθα δικαιώματα:

syndromes gr

 

ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ

 

Η δωρεά είναι μια μοναδική χρηματική προσφορά στην ΑΛΛΗΛΟΝ. Το ελάχιστο ποσό δωρεάς είναι 10 ευρώ. Όλοι οι δωρητές λαμβάνουν νόμιμη απόδειξη και ευχαριστήρια επιστολή. Από 50 ευρώ και πάνω η δωρεά ή χορηγία δίνει πρόσβαση στα ακόλουθα δικαιώματα:

XORIGIES GR

 

 

 

 Angelos PangratisΗ ΑΛΛΗΛΟΝnet δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του τωρινού της επίτιμου προέδρου, Άγγελου Παγκράτη που ξεκίνησε μαζί με μερικούς φίλους στην Ουάσιγκτον της Αμερικής και συγκεκριμενοποιήθηκε το 2012 στη Γενεύη. Η ενασχόλησή του με την ΑΛΛΗΛΟΝnet ήταν πάντα αυστηρά σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς να συνδέεται με την ιδιότητά του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Η ΑΛΛΗΛΟΝnet μέχρι αυτή τη στιγμή στηρίζεται οικονομικά μόνο από εθελοντικές εισφορές των μελών της.

 Όλα τα μέλη της δρουν πλήρως εθελοντικά και ανιδιοτελώς.

  

 

Οργανόγραμμα

 

organigramme2

 

Το Δίκτυο της ΑΛΛΗΛΟΝnet αναπτύσσεται από την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΑΛΛΗΛΟΝnet με έδρα την Αθήνα. Το οργανόγραμμα αποτελείται από:

    -Συντονιστική Επιτροπή: αποφασίζει για όλα τα θέματα, εγκρίνει Νέα Μέλη, Τοπικούς Συντονιστές, Μέντορες, υπεύθυνους πρωτοβουλιών και άλλων δραστηριοτήτων. Η παρούσα Συντονιστική Επιτροπή αποτελείται από τους: Γεώργιο Παγκράτη και Δημήτρη Κόκκινο.

   -Συμβουλευτική Επιτροπή/Διοικητικό Συμβούλιο: αποτελείται από αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Συμβουλεύει τη Συντονιστική Επιτροπή για όλα τα θέματα. Η παρούσα Συμβουλευτική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούνται από τους: Άγγελο ΠαγκράτηΔρ. Γιώργο Φραδέλο Μανώλη Δαμίγο, Μαργαρίτα Ακριτίδου, Μαίρη Παπασχοινοπούλου, Βιργινία Μαραντίδου, Κρητικό Γεώργιο, Όλγα Κοσμίδου, Κλεάνθη Γαβριηλίδη, Ελισσάβετ Λυκογιάννη και Δρ Όλγα Αλεξάκο.

     -Ομάδα Επικοινωνίας: είναι υπεύθυνη για την καθημερινή διαχείριση και λειτουργία της ΑΛΛΗΛΟΝnet, με βάση τις κατευθύνσεις και οδηγίες της Συντονιστικής Επιτροπής: διαχειρίζεται τον ιστότοπο, δέχεται αιτήσεις νέων μελών, απαντά ερωτήματα και αιτήματα και γενικά βοηθά την καλή λειτουργία του δικτύου. Η παρούσα Ομάδα Επικοινωνίας αποτελείται από τους: Μαρία Χριστοφίλη, Αλέξανδρο ΠαγκράτηΒιργινία Μαραντίδου, Ελένη Γιαγκούδη και Αλεξάνδρα Υφαντή.

    -Τοπικοί Συντονιστές: προωθούν τους στόχους και δράσεις της ΆΛΛΗΛΟΝ στην περιοχή τους. Είναι τα αναγνωρισμένα σημεία επαφής στην πόλη ή χώρα τους. Διοργανώνουν τουλάχιστον 4 εκδηλώσεις δικτύωσης, σεμινάρια, ομιλίες, pannels κ.α. τον χρόνο.

Στις χώρες ή πόλεις όπου η ‘ΑΛΛΗΛΟΝ έχει δυνατή παρουσία θα υπάρχει ομάδα Τοπικών Συντονιστών που θα αποτελείται συνήθως από έως και πέντε μέλη. Το κάθε μέλος της ομάδας Τοπικών Συντονιστών θα έχει τουλάχιστον έναν από τους παρακάτω ρόλους:

 • Επικεφαλής της ομάδας Τοπικών Συντονιστών: Θα έχει την ευθύνη της επίβλεψης και οργάνωσης όλων των δράσεων της ομάδας Τοπικών Συντονιστών και θα είναι το κύριο κανάλι επικοινωνίας των Τοπικών Συντονιστών με την ομάδα επικοινωνίας και την διοίκηση της ‘ΑΛΛΗΛΟΝ.
 • Τοπικός Συντονιστής για την οργάνωση των προαναφερομένων τουλάχιστον 4 εκδηλώσεων τον χρόνο.
 • Τοπικός Συντονιστής για την προώθηση των δικτύων μελών και μεντόρων:  Θα ενημερώνει κυρίως του νέους που μπορούν να επωφεληθούν από τα δίκτυα μελών και μεντόρων της ΑΛΛΗΛΟΝ. Θα κάνει χρήση των κοινωνικών δικτύων (Facebook, LinkedIn, Youtube, Twitter) της ΆΛΛΗΛΟΝ σε τοπικό επίπεδο.
 • Τοπικός Συντονιστής για την δημιουργία και λειτουργία μιας τοπικής ομάδας Facebook της ΆΛΛΗΛΟΝ για την περιοχή του και την απαραίτητη διαχείριση της. 
 • Τοπικός Συντονιστής για τις δωρεές (μόνο εντός Ελλάδος): θα είναι υπεύθυνος για την οργάνωση των δωρεών. Θα υποστηρίζει και διευκολύνει τα αίτήματα δωρεών, την μεταφορά, την αποθήκευση,τις παραλαβές, τις σχετικές επισκέψεις, κλπ.  

Τα μέλη μιας ομάδας Τοπικών Συντονιστών θα εργάζονται ομαδικά και με ευελιξία υπό την καθοδήγηση του επικεφαλή της ομάδας. Θα συναντιόνται και θα επικοινωνούν τακτικά, μεταξύ τους και με τις άλλες δομές της ‘ΑΛΛΗΛΟΝ.

Οι Τοπικοί Συντονιστές μας είναι:

ΆΛΛΗΛΟΝ Βελγίου ΤΣ: Ευάγγελος Μάριος ΚέμοςΜέλη της ομάδας Τοπ. Συντονιστών Βελγίου: Μαρία ΝικολογιάννηΟδυσσέας ΚωνσταντινάκοςΓιάννης Κορκόβελος και Βιργινία Μαραντίδου. ΤΣ Αυστρίας: Χρυσοσθένης Τασλής.ΤΣ Νέας Υόρκης: Όλγα ΑλεξάκοςΤΣ Γενεύης: Ιωάννης ΦωτάκηςΤΣ Ιρλανδίας: Κυριάκος Κωσταρέλος και ΤΣ Αγγλίας:Ιωάννης Ορφανός.

ΤΣ Κέρκυρας: Ανδρέας ΑγάθοςΤΣ Πάτρας:Κότσιφας Ανδρέας.ΤΣ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Ανθή Ακριτίδου.

ΤΣ ΆΛΛΗΛΟΝ Αθήνας: Μαρία Χριστοφίλη, Τηλέμαχος ΜωραΐτηςΣοφία Καλλιαντέρη ΤΣ Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Μαρία Οικονόμου

 

    -Ομάδα Fundraising: αποτελείται από τους: Μαίρη Παπασχοινοπούλου και Αλέξη Χατζηιωάννου.

Εξάμηνος Απολογισμός: διαδικτυακή συνάντηση τον Σεπτέμβρη και Φεβρουάριο με την Συντονιστική και Συμβουλευτική Επιτροπή , τους Τοπικούς Συντονιστές και τα ιδρυτικά μέλη της ASBL ALLILONnet Βελγίου. 

 

ΓΙΝΕ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ (ΤΣ) Ή ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΝnet: 

ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΝ

 

 

1) Επικοινωνία "ένας προς έναν" μεταξύ μελών

Το κάθε μέλος της ΆΛΛΗΛΟΝ έχει αποδεχθεί ότι θα απαντά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ερωτήσεις άλλων μελών επαγγελματικού περιεχομένου. Έτσι η ΆΛΛΗΛΟΝ είναι ένας χώρος αλληλεγγύης στον επαγγελματικό τομέα, ο οποίος διευρύνεται συνεχώς. Η επικοινωνία "ένας προς έναν" διευκολύνεται πρώτον μέσω της "ALLILON MEMBERS AREA" στο LinkedIn, όπου το κάθε μέλος μπορεί να δει το βιογραφικό της πλειονότητας των μελών μας και δεύτερον μέσω του δικτύου Μελών και Μεντόρων της ΆΛΛΗΛΟΝ, το οποίο βρίσκεται στο "μόνο για μέλη" μέρος της ιστοσελίδας μας.

 

2) Στρατηγικό Mentoring

Παρέχεται κυρίως στη βάση του "ένας προς έναν", στηρίζεται σε καθαρές αρχές Επαγγελματικής Αλληλεγγύης καθώς και στις γενικές αρχές λειτουργίας της ΆΛΛΗΛΟΝ. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο της μοναδικότητας του δικτύου της ΆΛΛΗΛΟΝ. Επικεντρώνεται στην συμβουλευτική και δικτύωση σχετικά με τις σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο νέος στις σπουδές του, στην επαγγελματική του ένταξη και ανέλιξη, καθώς και στις επιχειρηματικές του πρωτοβουλίες.

Για την καλύτερη ενημέρωση των νέων σχετικά με τις δυνατότητες που τους προσφέρει το δίκτυο μεντόρων της, η ΆΛΛΗΛΟΝ αναπτύσσει συνεργασίες με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το ALBA, το EPLO, το New York College, αλλά και φορείς με σημαντική συμμετοχή νεολαίας όπως το Σωματείο "Παναγία Σουμελά" και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας.

 

3) Υποστήριξη επικοινωνίας και συνεργασιών μεταξύ μελών

Το κάθε μέλος της ΆΛΛΗΛΟΝ έχει αποδεχθεί ότι θα απαντά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ερωτήσεις άλλων μελών επαγγελματικού περιεχομένου. Έτσι η ΆΛΛΗΛΟΝ είναι ένας χώρος αλληλεγγύης στον επαγγελματικό τομέα, ο οποίος αυξάνεται συνεχώς. Η επικοινωνία "ένας προς έναν" διευκολύνεται πρώτον μέσω της "ALLILON MEMBERS' AREA" στο LinkedIn, όπου το κάθε μέλος μπορεί να δει το βιογραφικό του μεγαλύτερου μέρους των μελών μας και δεύτερον μέσω του δικτύου Μελών και Μεντόρων της ΆΛΛΗΛΟΝ, το οποίο βρίσκεται στο "μόνο για μέλη" μέρος της ιστοσελίδας μας.

Τα μέλη εύκολα ανταλλάσσουν τις αναζητήσεις τους στον επαγγελματικό τομέα, χρήσιμες πληροφορίες για τους ίδιους ή τα άλλα μέλη, προτάσεις συνεργασιών, νέες ιδέες και πρωτοβουλίες. Αυτό γίνεται στο LinkedIn όπου συμμετέχει η μεγάλη πλειονότητα των μελών, αλλά και επίσης μέσω της ιστοσελίδας που είναι το γενικό μέσο επικοινωνίας μεταξύ των μελών. Σ' αυτήν όλα τα μέλη έχουν πρόσβαση και γίνονται και αναρτήσεις χρήσιμων συνδέσμων και πληροφοριών. Μέλη μας κάνουν προτάσεις συνεργασίας ή προσφορές με εκπτώσεις ή δωρεές (π.χ. εκπαιδευτικά σεμινάρια) σε άλλα μέλη. Μέλη μας ψάχνουν συνεργάτες μεταξύ των μελών ή προσφέρουν θέσεις εργασίας ή άσκησης. Οι μέντορές μας δεν ασχολούνται μόνο με το mentoring, αλλά είναι και πυλώνες προώθησης συνεργασιών στον τομέα τους.

 

4) Ροή πληροφοριών από την ΑΛΛΗΛΟΝ 

Προς τα μέλη αλλά και προς την ευρύτερη κοινωνία για την εξάπλωση του δικτύου και για την προώθηση των αρχών και αξιών του. Η ΆΛΛΗΛΟΝ χρησιμοποιεί κυρίως το LinkedIn και την ιστοσελίδα μας. Χρησιμοποιεί επίσης το Facebook καθώς και το Twitter κι άλλα μέσα όπως συνεντεύξεις, συναντήσεις, σεμινάρια κλπ. 

 

5) Περιοδικές συναντήσεις δικτύωσης

Στις χώρες ή πόλεις όπου η ΆΛΛΗΛΟΝ έχει Τοπικούς Συντονιστές οργανώνονται συναντήσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης ανοικτές σε όλα τα μέλη της. Αυτές οι συναντήσεις συγκεντρώνονται σε θέματα που προωθούν την αλληλεγγύη μεταξύ μελών στον επαγγελματικό τομέα.

 

6) Δωρεές επίπλων από τις αποσύρσεις του ΔΡΟΜΕΑ στις Βρυξέλλες κυρίως σε σχολεία σε όλη την επικράτεια

Οι δωρεές αυτές άρχισαν το 2017 και μέχρι τον Ιούνιο του 2019 έχουν πραγματοποιηθεί δωρεές περισσότερων από 1.000 ελαφρά μεταχειρισμένων Επίπλων από τις αποσύρσεις του ΔΡΟΜΕΑ από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες κυρίως σε σχολεία όλων των βαθμίδων, νοσοκομεία και άλλους κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη την επικράτεια και ειδικότερα σε Αττική, Κέρκυρα, Νάουσα, Βέροια, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Χαλκίδα, Δωρίδα και Βρυξέλλες.

 

7)  Δωρεές υπολογιστών από απόσυρση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυρίως σε σχολεία

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 πραγματοποιήθηκαν δωρεές 400 Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από απόσυρση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες κυρίως σε σχολεία όλων τω βαθμίδων, νοσοκομεία, ιδρύματα και ΜΚΟ στην Αττική, Πάτρα, Βοιωτία, Κέρκυρα, Νάουσα, Βέροια, Καστοριά. Οι υπολογιστές αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για την άμεση εκπαίδευση περισσότερων από 1800 παιδιών, εφήβων και νέων στην τεχνολογία. Τα σχολεία και τα ιδρύματα μπόρεσαν με τους υπολογιστές αυτούς να φτιάξουν καινούργια ή να ανακαινίσουν εργαστήρια, να αναβαθμίσουν βιβλιοθήκες και αίθουσες διδασκαλίας, να βελτιώσουν γραφεία και χώρους εργασίας του προσωπικού τους.

 

8) Άλλες πρωτοβουλίες (ad hoc projects)

Η ΆΛΛΗΛΟΝnet μπορεί να υποστηρίξει, να αναπτύξει η ίδια στοχευμένες πρωτοβουλίες, να υποστηρίξει ή να συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο σε ανεξάρτητες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις ή μελέτες μελών της που προωθούν τις ίδιες ή συναφείς αξίες και στόχους. Παραδείγματα τέτοιων πρωτοβουλιών τα τελευταία χρόνια:

        - Ενίσχυση των πυρόπληκτων στο Μάτι Αττικής το 2018 (έρανος μαζί με άλλους ελληνικούς φορείς και οργανώσεις Βρυξελλών) (https://allilonnet.gr/index.php/el/tag-uncategorised/2176-2019-01-02-12-52-03)

       - Συνεργασία για δωρεά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην Αττική με την "Επανεκκίνηση", οργάνωση που δημιουργήθηκε από μέλη της ΆΛΛΗΛΟΝ (https://allilonnet.gr/index.php/el/allilonnet-gr/2018-12-17-15-35-42/2178-laptop)

       - Tο Yes forum (https://allilonnet.gr/index.php/el/allilonnet-gr/2018-12-17-15-35-42/2189-yes-to-shipping-forum-2019)

       -  Συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη (https://allilonnet.gr/index.php/el/allilonnet-gr/2018-12-17-15-35-42/2043-bodosaki-allilon-mentoring-cooperation)

 

 

 

 

Η ΆΛΛΗΛΟΝnet είναι το ελληνικό δίκτυο αλληλεγγύης, κυρίως υπέρ των νέων, για σπουδές, επαγγελματική ένταξη, σταδιοδρομία, επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα ως μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και διαχειρίζεται, στις αρχές του 2018, ένα δίκτυο με σχεδόν 8,000 μέλη, σε πάνω από 80 χώρες, ενώ πολλές άλλες χιλιάδες μας παρακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο κεντρικός στόχος είναι η δημιουργία ενός εύχρηστου, αποτελεσματικού και συνεχώς βελτιωμένου πλαισίου διευκόλυνσης επικοινωνίας, δικτύωσης, ανταλλαγής χρήσιμων πληροφοριών, ιδεών, καθοδήγησης και συμβουλών, ανάπτυξης συνεργασιών και γενικά αλληλεγγύης σε θέματα σπουδών, καριέρας και επιχειρηματικότητας, κυρίως υπέρ των νέων μας και παντού όπου υπάρχουν Έλληνες.

Ένας δεύτερος στόχοςείναι η προώθηση της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ως κεντρική επιλογή για την απελευθέρωση των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων κυρίως της νεολαίας μας, για την απορρόφηση της ανεργίας και για την επίτευξη βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης. Για την επιτυχία αυτού του στόχου απαιτείται ριζική αναβάθμιση του ευρύτερου θεσμικού πλαισίου, καθώς επίσης και βαθιά μεταστροφή της νοοτροπίας του κοινωνικού συνόλου υπέρ μιας παραγωγικής, αξιοκρατικής και κοινωνικά δίκαιης επιχειρηματικότητας.

Η συμμετοχή στην ΑΛΛΗΛΟΝ δεν έχει κανένα κόστος. Η μόνη υποχρέωση  που αναλαμβάνει το κάθε μέλος είναι να απαντά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σχετικά με την εμπειρία του σπουδών, καριέρας ή επιχειρηματικότητας όταν ερωτηθεί από άλλο, συνήθως νεώτερο μέλος, το οποίον ενδιαφέρεται να ακολουθήσει ίδια ή παρόμοια βήματα σπουδών, καριέρας ή επιχειρηματικότητας.

Στην ΑΛΛΗΛΟΝnet το κάθε μέλος συμμετέχει σε μια ομάδα ανθρώπων, όλων των γενεών, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται και παραμένουν διαθέσιμοι να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες, να συνεργαστούν και να μοιραστούν νέες ιδέες και πρωτοβουλίες. Για πολλούς, κυρίως νέους μας, η AΛΛΗΛΟΝnet είναι ένα άμεσα χρήσιμο εργαλείο για τα επόμενα βήματά σπουδών, καριέρας ή επιχειρηματικότητας. Για όλους, είναι ένα πνεύμα και μήνυμα δημιουργικότητας συνεργασίας, ενθάρρυνσης και γενικά αλληλεγγύης. Το δίκτυο λειτουργεί με τρόπο απλό, άμεσο και πρακτικά χρήσιμο σε πολλούς, κυρίως σε νέους. Το δίκτυο στηρίζει τους νέους για δραστηριοποίηση και συμμετοχή.

Η ΆΛΛΗΛΟΝnet δεν έχει καμιά απολύτως οικονομική ή άλλη εξάρτηση. Χρηματοδοτείται και στηρίζεται αποκλειστικά από μέλη της. Δεν αποδέχεται καμιά συνεργασία με πολιτικά κόμματα, ούτε επιδιώκει συνεργασία ή επιχορηγήσεις από κρατικούς φορείς.

Η ΆΛΛΗΛΟΝnet είναι μια πρωτοβουλία  Ελλήνων και φίλων της Ελλάδας οι οποίοι:

         1/ μοιράζονται το όραμα της Ελλάδας που θα αναδυθεί από την κρίση κτίζοντας μια πραγματικά παραγωγική οικονομία διεθνώς ανταγωνιστική, αποφασιστικά στραμμένη στην επιχειρηματικότητα και καινοτομία, η οποία θα προσφέρει πραγματικές δυνατότητες στους νέους της, θα βελτιώνει δυναμικά το βιοτικό επίπεδο του λαού της και συγχρόνως θα γίνει κοινωνικά πιο αξιοκρατική, δίκαιη και συνεκτική.

    2/ θεωρούν ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια από αυτές τις εξαιρετικές καμπές της ιστορίας που απαιτούν από την  κάθε Ελληνίδα, τον κάθε Έλληνα και τον κάθε φίλο της Ελλάδος  να συμμετάσχει ενεργά και αποφασιστικά στην ευρύτερη κοινή προσπάθεια με πνεύμα αλληλεγγύης, διάθεση προσφοράς και εθελοντισμού όπου ενδείκνυται, με ιδιαίτερη προσοχή στην νέα γενιά η οποία δοκιμάζεται υπέρμετρα από την τωρινή κρίση.

newlogo allilon plus dromeas

 

Η ΑΛΛΗΛΟΝnet διοργάνωσε τη δωρεά ελαφρά μεταχειρισμένων επίπλων από το ΔΡΟΜΕΑ προς το Δήμο Χαλκιδέων.

Τα έπιπλα αποχώρησαν από τις αποθήκες του ΔΡΟΜΕΑ την 01.8.2018 και παρελήφθησαν από το Δήμο Χαλκιδεών στις 03.8.2018 και άμεσα διανεμήθηκαν στους τελικούς αποδέκτες, το 3ο και το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Στις 27.02.2019 πραγματοποιήθηκε η τελική επίσκεψη στους χώρους του 3ου και 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας, όπου χρησιμοποιούνται τα έπιπλα. Σ' αυτήν παρευρέθηκαν ο Κoς Παντρευτάκης, εκπρόσωπος του δημοτικού Οργανισμού Παδείας του Δήμου Χαλκιδεών, οι κυρίες Παπά και Χασιώτου, διευθύντριες του 3ου και 6ου Γυμνασίου αντίστοιχα, ο κος Μεγαρίτης, αντιπρόσωπος του ΔΡΟΜΕΑ, καθώς και ο ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της ΑΛΛΗΛΟΝ, Κος Άγγελος Παγκράτης.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου  και όλη την εξέλιξη της δωρεάς.

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή Παρασκευή 24 Μαρτίου στις Βρυξέλλες η ομιλία του  ιδρυτή της ΑΛΛΗΛΟΝ κ. Άγγελου Παγκράτη στην εκδήλωση του Ελληνικού Επιχειρηματικού Δκτύου Βucephalos στο οποίο ήταν καλεσμένος με την ιδιότητα του ως Ειδικός Συντονιστής (με βαθμό Γενικού Διευθυντή), υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Διπλωματία στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, με θέμα:


«Η μετάλλαξη της παγκόσμιας οικονομίας και η ανάγκη μιας νέας ευρωπαϊκής και ελληνικής οικονομικής διπλωματίας»

 

Ο Γιώργος Μακρίδης, ένας από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν την ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ που προέκυψε πριν από 2 χρόνια από ένα γκρουπ μελών της ΑΛΛΗΛΟΝnet, και η Σοφία Καλλιαντέρη Τοπική Συντονίστρια της ΑΛΛΗΛΟΝ στην Αθήνα, παρουσίασαν τις δράσεις του ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ και αναφέρθηκαν στον σκοπό και τους στόχους την ΑΛΛΗΛΟΝ.

Τα cookies είναι σημαντικά για την ομαλή λειτουργία του ιστότοπού μας και για τη βελτίωση της εμπειρίας περιήγησης. Κάντε κλικ στην επιλογή "Αποδοχή cookies" για να συνεχίσετε ή επιλέξτε "Περισσότερες πληροφορίες" για να δείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΗ COOKIES