Κάνετε την ΑΛΛΗΛΟΝnet πιο χρήσιμη για σας και τους άλλους

  Α. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ

1. Συμβάλλετε στο να αποκτήσει η ΑΛΛΗΛΟΝ νέα μέλη και να γίνει ευρύτερα γνωστή:  Μπορείτε να κάνετε "like" και "share" στην σελίδα μας στο Facebook και να βρείτε όλα τα Video της ΑΛΛΗΛΟΝnet ( κάντε "subscribe") στο Youtube channel μας . Μπορείτε να προσκαλέσετε νέα μέλη στην ΑΛΛΗΛΟΝ κυρίως μέσω LinkedIn. Βοηθήστε μας να αναπτύξουμε το δίκτυο μεντόρων μας. Παρακολουθήστε επίσης τον λογαριασμού μας στο Twitter. Καλέσετε τους φίλους και γνωστούς σας να κάνουν το ίδιο.

2. Επικοινωνήστε "ένας προς έναν" για συγκεκριμένα θέματα που σας ενδιαφέρουν: Μπορείτε, εάν πιστεύετε ότι άλλα μέλη μπορούν να σας φανούν χρήσιμα να προωθήσετε τις ερωτήσεις σας και τα αιτήματά σας, απευθείας και ατομικά.Μη ξεχνάτε ότι η μόνη υποχρέωση του μέλους της ΑΛΛΗΛΟΝ είναι να απαντήσει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο αν ερωτηθεί από κάποιο άλλο μέλος σχετικά με την επαγγελματική του εμπειρία.

3. Γίνετε μέντορας της ΑΛΛΗΛΟΝ, συμπληρώνοντας την απλή φόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας: Το μέλος που είναι διατεθιμένο να απαντήσει περισσότερες φορές σε ερωτήσεις άλλου μέλους μπορεί να γίνει μέντορας της ΑΛΛΗΛΟΝ ορίζοντας με όση ακρίβεια επιθυμεί το θέμα για το οποίο θα είναι μέντορας. Σκοπός του δικτύου είναι να προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή επιλογή μελών και μεντόρων ώστε όποιος (συνήθως νεότερος) αναζητά καθοδήγηση ή συνεργασία να έχει όσον το δυνατό καλύτερες πιθανότητες να βρει ανταπόκριση.

4. Αναρτήστε πληροφορίες χρήσιμες σε άλλα μέλη: Μπορείτε να κάνετε ανάρτηση στο LinkedIn ή Facebook (αν ενδείκνυται), ή απλά να χρησιμοποιήσετε την φόρμα "Μοιραστείτε με τα άλλα Μέλη" στην ιστοσελίδα, για θέματα: σπουδών, καριέρας, επιχειρηματικότητας, ή εξαγωγών.

a. Στο τομέα των σπουδών, πχ προσφορά θέσεων βοηθών καθηγητών για διδακτορικούς φοιτητές, θέσεις ή προγράμματα ερευνητών, ή απλά έχετε να συστήσετε κάποιο πανεπιστήμιο ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

b. Στο τομέα της καριέρας, πχ, προσφορές κατάρτισης οποιασδήποτε μορφής (stages, σεμινάρια κλπ) ή προσφορές πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ή έχετε γνώση και εμπειρία στην προετοιμασία συγκεκριμένων διαγωνισμών ή συνεντεύξεων.

c. Αν είστε ή θέλετε να γίνετε επιχειρηματίας στην Ελλάδα, ή να επεκτείνετε τις δραστηριότητές σας, αναρτήστε τις επιχειρηματικές ή επενδυτικές προτάσεις σας. Αν έχετε να προσφέρετε θέσεις εργασίας η πρακτικής άσκηση στην Ελλάδα κάνετε τις ανάλογες αναρτήσεις. Επίσης κοιτάξτε τα βιογραφικά των μελών μας στο LinkedIn αλλά και στην ιστοσελίδα όπου τα μέλη αναφέρουν συχνά πιο συγκεκριμένα τι ψάχνουν.

5.  Αναρτήστε πληροφορίες που είναι χρήσιμο σε σας να μάθουν τα άλλα μέλη: Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο να αναρτήσετε τις δικές σας αναζητήσεις: προτάσεις συνεργασιών, ερωτήσεις και έρευνα συναφών εμπειριών ή μεντόρων, παρουσίαση της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας ή πρότασης κλπ.

 

Β.  ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1. Αν ψάχνετε για ευκαιρίες επαγγελματικής ένταξης ή εξέλιξης: Μπορείτε να αναρτήσετε το Βιογραφικό σας και μια σύντομη παρουσίαση του τι ψάχνετε. Κοιτάξτε τις δυνατότητες που σας προσφέρει η ΑΛΛΗΛΟΝ  εδώ.

2. Αν είστε επιχειρηματίας της ομογένειας: Ψάξτε ποιες επιχειρηματικές ιδέες και πρακτικές, μπορούν να είναι χρήσιμες στην Ελλάδα και πως μπορείτε να τις μεταφέρετε. Ίσως μπορείτε να επενδύσετε στην Ελλάδα, ίσως να βρείτε μια συνεργασία με μέλη της ΑΛΛΗΛΟΝnet στην Ελλάδα, ίσως μπορείτε να προσφέρετε δυνατότητες κατάρτισης σε νέους Έλληνες και να τους καθοδηγήσετε στην εφαρμογή των ιδεών και εμπειριών σας στην Ελλάδα, ίσως απλά μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία σας και τις προτάσεις σας με τα μέλη της ΑΛΛΗΛΟΝnet

3. Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε επενδυτής: Παρακαλούμε κοιτάξτε εδώ και επικοινωνήστε με την Ομάδα επικοινωνίας (contact@allilonnet.gr).