Συχνές ερωτήσεις

Q : Τι είναι οι μέντορες της ΑΛΛΗΛΟΝ και ποια είναι η αποστολή τους? Πως προσεγγίζω το Μέλος ή τον Μέντορα της ΑΛΛΗΛΟΝ που με ενδιαφέρει?

 

AΗ ΑΛΛΗΛΟΝ έχει πια πολλά μέλη με σημαντική επαγγελματική εμπειρία στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες.  Τα μέλη που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με άλλο Μέλος ή Μέντορα  μπορούν να αποστείλουν ένα πρώτο ηλεκτρονικό μήνυμα άμεσα και με δική τους πρωτοβουλία.  Το κάθε μέλος της ΆΛΛΗΛΟΝ έχει αποδεχθεί να απαντήσει ερωτήσεις από άλλα μέλη. Το επαγγελματικό προφίλ της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών μας βρίσκεται στο LinkedIn. Ορισμένα μέλη είναι διατεθειμένα να απαντήσουν σε ερωτήσεις επανειλημμένα και σε μεγαλύτερο βάθος. Είναι οι εθελοντές μέντορες. Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν Μέντορες Υποδοχής, σπουδών, καριέρας και επιχειρηματικότητας.

Q : Βρίσκομαι ή σκέφτομαι να εργαστώ ή να σπουδάσω σε μια καινούργια για μένα χώρα, και έχω βασικές ερωτήσεις.

A : Our “Welcoming Mentors” respond to general questions related to the aims of ALLILON and concerning their country of residence. They are usually the first contacts for members arriving in a new country for studies or for professional reasons. Our Local Coordinators are also Welcoming Mentors (See the current list). A member who wants to communicate with any of “Welcoming Mentors” can contact directly the mentor concerned.

Q : Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των “Τοπικών Συντονιστών” και των “Μεντόρων Υποδοχής?

A : Η αποστολή των Μεντόρων Υποδοχής είναι να υποδέχονται μέλη στη περιοχή ευθύνης τους  που χρειάζονται γενικές πληροφορίες. Τυπικό παράδειγμα είναι έλληνες που έρχονται να εγκατασταθούν σε μια χώρα. Οι Τοπικοί Συντονιστές έχουν αποστολή αντιπροσώπευσης της ΑΛΛΗΛΟΝ στην χώρα ή την Πόλη διαμονής τους σε όλους τους τομείς. Οι Τοπικοί Συντονιστές συνήθως είναι και Μέντορες Υποδοχής. Το αντίθετο δεν ισχύει βέβαια.

 

Q :  (Συνήθως από νεώτερα Μέλη μας )  Θέλω να σπουδάσω και ψάχνω το κατάλληλο μεταπτυχιακό, είμαι άνεργος και ψάχνω δουλειά, ή ξεκινώ μια καινούργια ή αναπτύσσω μια υπάρχουσα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα

A : Η ΑΛΛΗΛΟΝ προσφέρει διάφορες δυνατότητες στα νεώτερα μέλη μας που προσπαθούν να εξελίξουν τις σπουδές τους, την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και όσοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα μέλη μας αυτά μπορούν:

  • να εντοπίσουν μέσω του LinkedIn τα επαγγελματικά προφίλ των μελών μας που τους ενδιαφέρουν και να έρθουν σε άμεση “ένας προς έναν” επικοινωνία,
  • να εντοπίσουν μέσω της ιστοσελίδας τα επαγγελματικά προφίλ των Μεντόρων που τους ενδιαφέρουν και να έρθουν σε άμεση “ένας προς έναν” επικοινωνία.
  • να αναρτήσουν τα βιογραφικά τους, στο προφιλ με τρόπο που γίνονται προσβάσιμο σε όλα τα άλλα μέλη, προσδιορίζοντας τους στόχους και τις επιδιώξεις τους.
  • να μοιραστούν άμεσα, μέσω αναρτήσεων και ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα ή στο LinkedIn,  συγκεκριμένες αναζητήσεις και ερωτήματα, προτάσεις και νέες ιδέες γιασπουδές, επαγγελματική ένταξη και καριέραεπιχειρηματικές συνεργασίες ή νέες πρωτοβουλίες,