• ΕλλάδαΕλλάδα
  • ΒέλγιοΒέλγιο
  • ΕλβετίαΕλβετία
  • ΗΠΑΗΠΑ/ΝΥ
  • Ηνωμένο ΒασίλειοΗνΒ
  • ΙρλανδίαΙρλανδία

Καλώς ήλθατε στην ΑΛΛΗΛΟΝnet Ιρλανδίας

Ελληνική παροικία και Ιρλανδία

Στην Ιρλανδία η Ελληνική παροικία είναι σχετικά μικρή και αριθμεί αυτή τη στιγμή περί τα χίλια άτομα διασκορπισμένα σε όλο το νησί. O αριθμός όμως αυτός αυξάνεται συνεχώς καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες αναζητούν εργασία σε πανεπιστήμια, εταιρείες και νοσοκομεία της Ιρλανδίας. Κύριοι προορισμοί είναι το Δουβλίνο και το Κόρκ, όπου μεγάλες πολυεθνικές και ακαδημαϊκά ιδρύματα, έχουν γίνει πόλος έλξης ανθρώπινου δυναμικού, ιδιαίτερα υψηλής εξειδίκευσης, από Ελλάδα αλλά και γενικότερα ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί Έλληνες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά.

Στην Ιρλανδία ζούν και εργάζονται επίσης πολλοί Κύπριοι. Οι πιο μεγάλες παροικίες, με πάνω από 100000 μελη, είναι των Βρετανών, των Πολωνών και των Κινέζων. Ενώ όλη η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πολυκοσμικό incubator νέων εταιρειών, όπου η προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας είναι πρωταρχικός παράγοντας.

Καθημερινά οι περισσότεροι Έλληνες και Κύπριοι “συναντιούνται” σε group στο Facebook, όπου ανταλλάσουν πληροφορίες και ιδέες. Μια μικρή ομάδα Ελλήνων έχουν δημιουργήσει μια παραγματικά χρήσιμη ιστοσελίδα με πολλές πληροφορίες προς νέο ναυτιλευόμενους στην Ιρλανδική πραγματικότητα.

Η Ελληνική Kοινότητα που ιδρύθηκε το 1964, αριθμεί σήμερα περίπου 200 μέλη, ειναι οργανωμένη γύρω από την ορθόδοξη εκκλησία, και η δράση της περιστρέφεται γύρω απο εκκλησιαστικά και πολιτισμικά θέματα. Υπάρχει επίσης και μια μικρή ομάδα ομογενών στην Β. Ιρλανδία οι οποίοι αποφάσισαν να ενταχθούν και να αντιπροσωπευθούν από την Ελληνική Kοινότητα Ιρλανδίας, γιατί γεωγραφικά βρίσκονται πιο κοντά σε αυτήν παρά σε αντίστοιχες κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λόγω του μικρού της αριθμού, η Kυπριακή Kοινότητα στην Ιρλανδία συνδέεται στενά με αυτήν της Ελληνικής.

ΆΛΛΗΛΟΝnet

Η ΆΛΛΗΛΟΝnet είναι μια ανεξάρτητη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Ελλήνων και φίλων της Ελλάδας που έχει ως βασικότερο στόχο την προώθηση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της αλληλεγγύης και της δικτύωσης των Ελλήνων, ώστε να δημιουργηθεί μια πραγματικά παραγωγική οικονομία διεθνώς ανταγωνιστική. Η ΑΛΛΗΛΟΝnet ξεκινήσε την δραστηριότητα της το 2013 και σήμερα αριθμεί σχεδόν 5,000 μέλη παγκοσμίως.

Η ΆΛΛΗΛΟΝnet είναι ουσιαστικά ένας incubator in the cloud, όπου Έλληνες από όλα τα κοινωνικά στρώματα προωθούν ένα πνεύμα αλληλεγγύης στον επαγγελματικό τομέα με τρόπο που να είναι άμεσα και πρακτικά χρήσιμος σε πολλούς, κυρίως στους νέους και συγχρόνως να ωθεί το άτομο στην δραστηριοποίηση και συμμετοχή.

ΑΛΛΗΛΟΝnet Ιρλανδίας

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΛΛΗΛΟΝnet Ιρλανδίας, που αυτή τη στιγμή αριθμεί 100 μέλη, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε όλα τα μέλη του δικτύου σχετικά με σπουδές, εργασία και επιχειρηματικότητα στην Ιρλανδία. Πιο αναλυτικά. Τα μέλη και οι μέντορες της Ιρλανδίας παρέχουμε δωρεάν συμβουλές σε μέλη που θέλουν να σπουδάσουν ή να εργαστούν ή να ξεκινήσουν μια επιχείρηση στην Ιρλανδία καθώς και μοιραζόμαστε μέσω webinars τη τεχνογνωσία μας σε τομείς που άπτονται των επαγγελματικών μας δράσεων. Τέλος, μέσα στους σκοπούς μας είναι η οργανώση περιοδικών συναντήσεων μεταξύ των μελών και η τακτική επικοινωνία μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων.

Ως Τοπικός Συντονιστής σας καλωσορίζω στην Ιρλανδία και είμαι στη διάθεση κάθε μέλους σχετικά με τις δράσεις της ΑΛΛΗΛΟΝnet στην Ιρλανδία!