• ΕλλάδαΕλλάδα
  • ΒέλγιοΒέλγιο
  • ΕλβετίαΕλβετία
  • ΗΠΑΗΠΑ/ΝΥ
  • Ηνωμένο ΒασίλειοΗνΒ
  • ΙρλανδίαΙρλανδία

Δείτε έναν πολύ έξυπνο και χρήσιμο χάρτη πρακτικής άσκησης!

H συνοπτική, αλλά περιεκτική αυτή έκδοση, έχει ως σκοπό να απαντήσει σε συχνές ερωτήσεις, που διατυπώνονται κυρίως από φοιτητές του Ιδρύματος, αλλά και λοιπούς ενδιαφερόμενους, για το θεσμό και το περιεχόμενο της πρακτικής άσκησης.


Για τη Διοίκηση του Ιδρύματος, η πρακτική άσκηση, εκτός από υποχρεωτικά θεσμοθετημένη εκπαιδευτική δραστηριότητα στα προγράμματα σπουδών, αποτελεί κορυφαίας σημασίας και χρησιμότητας ψυχοπαιδαγωγική διαδικασία.

Η ορθή εφαρμογή της επιφέρει μοναδικά και σύνθετα μαθησιακά αποτελέσματα, παραγωγικό τρόπο σκέψης και λήψης αποφάσεων, αλλά και αξίες ζωής. Τέλος, εξοικειώνει τους φοιτητές με την αγορά εργασίας, τις πραγματικές επαγγελματικές συνθήκες και προάγει την απασχολησιμότητα.

Δείτε τον οδικό χάρτη εδώ

 

Δεκάδες χιλιάδες Νεοϋορκέζοι, αλλά και τουρίστες από άλλες χώρες, είδαν και φωτογράφισαν το brand «Greece». Πάνω από 380 συναντήσεις μεταξύ Αμερικανών και Ελλήνων επαγγελματιών

 

ΆΛΛΗΛΟΝ είναι χορηγός επικοινωνίας του Young Executive Shipping  

Είναι το πρώτο συνέδριο για νέους που αφορά το θαλάσσιο τουρισμό, την επιβατηγό ναυτιλία και το yachting! Σου δίνει επίσης την ευκαιρία να θέσεις τα ερωτήματά σου απευθείας ή online... και να πάρεις απαντήσεις!Όλα αυτά υπό τη σκέπη των Posidonia Sea Tourism! Η εμπειρία θα είναι μοναδική! Δεν πρέπει να το χάσεις! 

 

Καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με κοινωνική και οικολογική ευαισθησία αλλά και αγάπη για την παράδοση και την Ελλάδα, παρουσίασαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό οι μαθητές start-uppers από Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας στην 11η Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Ο κύριος Δημήτρης Ηλιόπουλος είναι Μέντορας της ΑΛΛΗΛΟΝ στον τομέα Καριέρας

 

 

 


Ο Όμιλο Εταιριών FOURLIS που εκπροσωπεί την ΙΚΕΑ στην Ελλάδα ανήγγειλε το άνοιγμα των εξής θέσεων εργασίας:

Το CGS διοργάνωσε για 11η συνεχή χρονιά το παγκόσμιο συνέδριο MUN στην Ελλάδα με τη συμμετοχή μαθητών και διακεκριμένων ομιλητών απ' όλο το κόσμο!

 

  Προσπαθώντας να βρουν λύση στο παράδοξο της επαγγελματικής πραγματικότητας σήμερα που έχει ως προϋπόθεση για να βρει κάποιος δουλειά να έχει ήδη επαγγελματική εμπειρία, ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, ο Βαγγέλης Σούλτης και η Δέσποινα Καρβούνη δημιούργησαν το Zeusius, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που βρίσκει πρακτική άσκηση στους φοιτητές. Έχοντας δει και οι ίδιοι ως φοιτητές ότι στην Ελλάδα οι ευκαιρίες για πρακτική άσκηση είναι λιγοστές, θέλησαν να δώσουν στους νέους επαγγελματίες όλα τα εργαλεία και τα εφόδια για να μπουν στον επαγγελματικό στίβο δυναμικά. Έτσι, από τον Απρίλιο του 2016, έπειτα από εκτενή έρευνα, το Zeusius βρίσκει ευκαιρίες για πρακτική εργασία σε φοιτητές, τους βοηθά να φτιάξουν ένα καλό βιογραφικό και διοργανώνει workshop για να ενισχύσει τις δυνατότητες των νέων.