• ΕλλάδαΕλλάδα
 • ΒέλγιοΒέλγιο
 • ΕλβετίαΕλβετία
 • ΗΠΑΗΠΑ/ΝΥ
 • Ηνωμένο ΒασίλειοΗνΒ
 • ΙρλανδίαΙρλανδία

 

 logos3

 

Δελτίο Τύπου: Σημαντική χορηγία επίπλων στον Δήμο Νάουσας, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και κοινωνικούς φορείς της Νάουσας καθώς και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 


Η ΑΛΛΗΛΟΝnet διοργανώνει την δωρεά ελαφρά μεταχειρισμένων επίπλων από τον ΔΡΟΜΕΑ σε σχολεία και κοινωνικούς φορείς της Νάουσας, στον Δήμο Νάουσας, καθώς και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή 18 Αυγούστου, έγινε στις Βρυξέλλες, η παραλαβή των επίπλων από μεταφορική εταιρεία που επέλεξε ο Δήμος Νάουσας ο οποίος και θα αναλάβει και την τελική διανομή στα τοπικά σχολεία και φορείς καθώς και στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Οι τελικοί αποδέκτες θα ανακοινωθούν αναλυτικά σύντομα στην ιστοσελίδα της ΑΛΛΗΛΟΝ.

 

Πίνακας Τελικών Αποδεκτών - Νάουσας 

(ο Δήμος Νάουσας αναλαμβάνει την μεταφορά των επίπλων από Βρυξέλλες)

 

 

EPIPLA photos

 

 21

 

Παράδοση επίπλων

Βρείτε παρακάτω τo σχετικό Δελτίο Τύπου. 

DT photo

 

Naousa pictures

dromeas

titlelogo

 

 

 

 

Δωρεές επίπλων σε ιδρύματα, σχολεία κι άλλους φορείς 

από  τον ΔΡΟΜΕΑ και την ΑΛΛΗΛΟΝ

 

α)     O ΔΡΟΜΕΑΣ είναι επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας επίπλων με έδρα τις Σέρρες και δωρίζει τα ελαφρά μεταχειρισμένα έπιπλα γραφείου που αποσύρει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του συμβολαίου προμήθειας νέων επίπλων για την περίοδο 2015–2020. Η διοργάνωση διανομής των επίπλων γίνεται μέσω της ΑΛΛΗΛΟΝ. Το πρόγραμμα της δωρεάν διάθεσης επίπλων που αποσύρει ο Δρομέας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει έως το 2020. 

 

β)    Η ΑΛΛΗΛΟΝ διαχειρίζεται τις δωρεές αυτές του ΔΡΟΜΕΑ και με κύριους σκοπούς να:

   • διασφαλίσει τον φιλανθρωπικό και αυστηρά μη κερδοσκοπικό τους χαρακτήρα,
   • ανταποκριθεί όπου υπάρχουν οι εντονότερες ανάγκες και με ιδιάιτερη ευαισθησία στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ,
   • προωθεί σε κάθε βήμα την ευρύτερη δυνατή εξάπλωση πνεύματος αλληλεγγύης μέσα στην ελληνική κοινωνία. 

 

γ)    Πως γίνονται οι δωρέες: 

 

 

 

3, COMPLETED AND ONGOING DONATIONS 

 

Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται όλα τα αιτήματα πιθανών τελικών αποδεκτών για έπιπλα, τα οποία έχουν κατ αρχάς εγκριθεί, αλλά δεν έχει βρεθεί ακόμη τρόπος οργάνωσης της μεταφοράς από τις Βρυξέλλες

 

pinakas1

 

 

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ

 

1.         Σε κάθε περίπτωση ο τελικός δικαιούχος πρέπει να υποβάλει ατομικά την αίτηση που ακολουθεί. Οι φωτογραφίες των επίπλων από τα οποία καλείται να επιλέξει δεν είναι τελικές. Τα έπιπλα που πραγματικά θα είναι διαθέσιμα μπορούν να διαφέρουν κάπως.

2.         Η απάντηση εξετάζεται προσεκτικά από την ΑΛΛΗΛΟΝ. Πρέπει να είναι πλήρης ώστε να τηρούνται οι όροι και προυποθέσεις της δωρεάς (χρήση επίπλων, διαφάνεια και έλεγχος) και ο τελικός αποδέκτης να έχει αποδεχθεί τις υποχρεώσεις που έχουν ορισθεί ώστε να αξασφαλίζεται η διαφάνεια και η δυνατότητα συνέχισης των δωρεών.

3.         Όταν η ΑΛΛΗΛΟΝ εγκρίνει κατ’αρχήν το αίτημα δωρεάς, τότε αυτό εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της στον «ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ». Αυτό σημαίνει ότι οι δωρεές αυτές θα πραγματοποιηθούν όταν οι διαθέσιμες ποσότητες επίπλων το επιτρέψουν και όταν θα έχει καλυφθεί το κόστος μεταφοράς τους από Βρυξέλλες (η μεταφορά από Βρυξέλλες γίνεται ανά φορτηγό κι όχι για μεμονωμένα έπιπλα).

4.         Όταν ο τελικός αποδέκτης ή αποδέκτες αναλαμβάνουν και την μεταφορά από Βρυξέλλες ο προγραμματισμός της μεταφοράς και της παράδοσης γίνεται άμεσα. Όταν υπάρχει διάθεση συμμετοχής στο κόστος μεταφοράς τότε η ΑΛΛΗΛΟΝ μπορεί να καλέσει κι άλλους πιθανούς δωρητές να συνεισφέρουν στο κόστος αυτό ώστε να πραγματοποιηθεί η δωρεά.

5.         Όταν έχει έχει βρεθεί λύση για την μεταφορά, ενημερώνονται οι τελικοί αποδέκτες για τα πραγματικά τότε υπάρχοντα έπιπλα, δημιουργείται ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ και  γίνονται οι παραδόσεις

 

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ

 

Τα έπιπλα διατίθενται δωρεάν από τον ΔΡΟΜΕΑ μέσω της ΑΛΛΗΛΟΝ αλλά είναι απαραίτητο να ικανοποιηθούν τρεις προϋποθέσεις:

1.       H χρήση των επίπλων πρέπει να είναι φιλανθρωπική κι αυστηρά μη κερδοσκοπική. Στόχος μας είναι να ικανοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες από όσους περισσότερους φορείς γίνεται και η προτεραιότητα να δίνεται εκεί όπου η χρήση των επίπλων θα ανταποκρίνεται σε ανάγκες της τοπική κοινωνίας ευρύτερα αλλά και με έμφαση στις ευαίσθητες ομάδες. Δίνουμε  ιδιαίτερη προσοχή επίσης στις ανάγκες των νέων μας από παιδικούς σταθμούς μέχρι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

2.       Σε κάθε περίπτωση, πριν εγκριθεί κατ’αρχήν το αίτημα δωρεάς, ο κάθε τελικος αποδέκτης ατομικά πρέπει να επικοινωνήσει με την ΑΛΛΗΛΟΝ, κυρίως μέσω της ιστοσελίδας (ΛΙΝΚ) και να αποδεχθεί τις υποχρεώσεις που έχουν ορισθεί ώστε να αξασφαλίζεται η διαφάνεια και η δυνατότηα συνέχισης των δωρεών.

3.       Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το κόστος της μεταφοράς των επίπλων από τις Βρυξέλλες στον προορισμό τους στην Ελλάδα.  Αν έχετε κάποιο τρόπο να αναλάβετε την μεταφορά ή να συμβάλετε στο κόστος της παρακαλώ ενημερώστε μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το μεταφορικό κόστος ενός φορτηγού επίπλων είναι περίπου 3,000 ευρώ ενώ η αξία του περιεχομένου αν τα έπιπλα θα ήταν καινούργια θα ήταν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

 

 

ΠΟΙΕΣ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

Να συμπληρώσουν την σχετική απλή φόρμα που ακολουθεί

Παρακαλώ σημειώστε ότι υπάρχει μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες η δυνατότητα να χορηγηθούν πολλές εκατοντάδες έπιπλα αν μπορούμε να καλύψουμε το κόστος μεταφοράς τους άμεσα.

 

 

Μπορείτε να εκτυπώσετε ή να κατεβάσετε το έντυπο εδώ.

Παρακαλούμε να μας στείλετε το έντυπό σας στο communication [at] allilonnet.gr

 

Ενναλακτικά μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα υποβoλής αιτήματος

 

ermariopsilo1 ermarioxamilo1 grafeio grageiosyrt syrt

 

H αποστολή του έντυπου αυτού σημαίνει ότι αποδέχεστε τους παρακάτω κανόνες καλής διαχείρισης:

1) το αίτημα σας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΛΛΗΛΟΝ με το όνομα του οργανισμού και του υπεύθυνου αλλά δίχως email και τηλέφωνο
2) απόδειξη παραλαβής και παρουσία μας κατά την παραλαβή των επίπλων από εσάς
3) να επισκεφτούμε το συντομότερο το χώρο όπου θα έχουν τοποθετηθεί τα έπιπλα για τελική χρήση με την παρουσία σας και
4) την συνεργασία σας για τις ανάγκες επικοινωνίας της δωρεάς, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών φωτογραφιών

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

 

Πίνακας Τελικών Αποδεκτών

 

 pinakas arthro

 

Παράδοση επίπλων

Βρείτε παρακάτω τα σχετικά Δελτία Τύπου και φωτογραφίες 

Η ΑΛΛΗΛΟΝnet.gr σε συνεργασία με τις εταιρείες μέλη της,  ΔΡΟΜΕΑΣ και TELETRANS, και με την πολύτιμη βοήθεια του κ Μακρίδη καθώς και άλλων εθελοντών από την "Επανεκκίνηση" , διοργάνωσε την πρώτη δωρεάν παράδοση από ελαφρά μεταχειρισμένα έπιπλα την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 και την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, στο 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Μελισσίων, στο γυμνάσιο και λύκειο Πεντέλης, στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής καθώς και στο ΔΟΚΜΕΠΑ/ ΚΑΠΗ Παπάγου - Χολαργού.   

DT athina

DT xolargo

 

 

 

 

 

 

 

Ολοκλήρωση δωρεάς με τελική επίσκεψη στο χώρο χρήσης των επίπλων

 

Η ΑΛΛΗΛΟΝnet ολοκλήρωσε επιτυχώς την οργάνωση της πρώτης δωρεάν παράδοσης στο Σισμανόγλιο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής καθώς και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Πεντέλης, από ελαφρά μεταχειρισμένα έπιπλα  τα οποία δώρισε ο ΔΡΟΜΕΑΣ. Στις 06/07/17 πραγματοποιήθηκε και η τελική επίσκεψη στον χώρο που χρησιμοποιούνται τα έπιπλα όπου παρευρέθηκαν ο Κoς Ιωάννης Παπαπαναγιώτου αντιπρόσωπος του ΔΡΟΜΕΑ καθώς και ο Κος Μακρίδης αντιπρόσωπος της ΑΛΛΗΛΟΝnet και της Επανεκκίνησης. H επισκέψεις στο Κ.Α.Π.Η. και στη Δ.Ο.Κ.Μ.Ε.Π.Α. Χολαργού αναμένετε να πραγματοποιηθούν σύντομα. 

 FINAL DT athens                                                                                    FINAL DT dromeas

 

 

 

 

 

 

 

 

                 
               
 
     
       
 
 
 
 
   
                 
           
 
   
 
           
           
           
           
           
                 
      ΤΕΜΑΧΙΑ ΕΠΙΠΛΩΝ  
      ανά ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  
                 
  Όνομα Οργανισμού    1 2 3 4 5  
  και διεύθυνση              
1 Σισμανόγλειο Νοσοκομείο   10 9 6 6 7  
2 1ο Νηπιαγογείο Μελίσσια   2          
3 2ο Νηπιαγογείο Μελίσσια       1      
4 Χολαργος (Δ.Ο.Κ.Μ.Ε.Π.Α & ΚΑΠΗ)   3     8 5  
5 Λύκειο Πεντέλης    1   3      
6 Γυμνάσιο Πεντέλης   1   2   1  
    ΣΥΝΟΛΑ 17 9 12 14 13  

 

Πίνακας Τελικών Αποδεκτών - Κέρκυρα

 

 Κατάλογος αιτημάτων CORFOU

 

Παράδοση επίπλων

Βρείτε παρακάτω τo σχετικό Δελτίο Τύπου. 

 

Η ΑΛΛΗΛΟΝnet.gr σε συνεργασία με τις εταιρείες μέλη της, ΔΡΟΜΕΑΣ και TELETRANS, διοργάνωσε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017, την πρώτη δωρεάν παράδοση στην Αθήνα από ελαφρά μεταχειρισμένα έπιπλα σε μεταφορική εταιρεία η οποία τα μεταφέρει στην Κέρκυρα. Τα έπιπλα θα διατεθούν με την επιμέλεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας  στο 1ο και 4ο δημοτικό Κέρκυρας, στο δημοτικό σχολείο Κασσιόπης, καθώς και στο κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Κέρκυρας. 

 

DT CORFU